Hej igen!

Nu jobbar lilla hjärnan på, ridande lektioner på söndag, med minst två nya ekipage, så kul!
Funderar en del på hur komplext det är att rida 😀 ja men så oerhört många ben och muskler som ska ligga rätt, och det räcker inte, din tanke och energi måste också vara på plats! Tur att inte allt måste klaffa perfekt på en gång för att man som ekipage ska ta sej framåt, och vilken tur att de flesta då och då kan få uppleva ett “hallelujamoment” som håller gnistan vid liv!

Har skramlat fram ett gammalt tips för ryttare som lätt glömmer av vart tummen ska vara i tygelgreppet. Tror man att man har en still och tummenuppriktad hand är det lätt att kolla, lägg spöt rakt över tygelhanden och lägg tummen ovanpå, känns det här väldigt märkligt så har du nog en benägenhet att vrida onödigt mycket med din hand 🙂
När du ändå sitter där så fundera en del över om du håller om med fingrarna som om du höll en fågelunge, inte hårt så vingarna tar skada, men inte så löst att den flyger iväg, lyckas du med detta och samtidigt har en fri rörlig känsla i din axel och likt en tyngd djupast i din armbåge, då har du en effektiv och följsam tygelfattning!

Tanken är såklart inte att man ska rida runt så här, som Linn sa det blir lite stelt, men just att hitta något praktiskt som ger en en ökad medvetenhet, man kan tro att man visst har tummen uppåt i alla lägen, och det här tipset kan ge en tankeställare och öka chansen för bättre kroppsmedvetenhet mitt i sprången!


Inte världens bästa bild när jag sitter på en häst bredvid, men ni ser iaf hur jag menar!

Klockan tio på söndag har jag en avsutten CR-lektion på Kollberggården, den kan vi vara hur många som helst på, därefter ridande lektioner. Det blir väl några timmar så ta med en fikakorg så vi kan ha en trevlig paus också! Häng på om du vill, till ridande lektion har jag två platser kvar, anmäl dej till mej 070 222 9992

Avsutten 100 kr
ridande delad på tre ryttare kostar 170 kr/pers
delad på två kostar 230 kr
ev reseersättning och anläggningshyra tillkommer