När Kung Bore äntligen behagade komma med snö till vår del av landet, då befinner jag mej på vackra Björnö Slott med trevliga hästar och mäniskor! Det blev gott och blandat av kroppsmedvetenhet och ridning med Sallys verktyg, en avsutten timme där vi letade jordning och den berömda höftböjaren, och lite mentalt snack… och flera timmars ridande varav större tiden ridande på bollar för att Kanske hitta en ny känsla i höftböjaren 😉


Hur jobbar man mentalt med sin kroppsmedvetenhet som ryttare? Tja, jag vet bara att det är inte så dumt att ibland påminna sej att man har ett val i sin ridning, hittar man medvetenhet, tex -Ja, jag är alltid lite låst i min armbåge, då behöver man låta kroppen få sin tid att förstå det, hitta ett bättre sätt, och välja att släppa det gamla sämre sättet…

Höftböjaren ja, den är bra att bli medveten om, och det går i alla möjliga sammanhang 🙂 Alla tre ridande elever fick rida på små bollar i sadeln, det ger verkligen hjärnan chansen att känna Något i höftböjaren som du kanske aldrig känt. Vikten av ett bra flöde därigenom är också möjligt att känna, i stående övningar i Qi Gong påpekas det att knä och tå ska vara i linje med varandra, och om man testar våra verktyg med andning, jordning och mjuka ögon med bra linje och sämre linje så kan man uppleva att “flödet” flyter bättre i kroppen om man fokuserar på bra linje från höftböjare till knä, från knä till tå. Jag observerar ofta detta när jag kör bil, min andning och hela min kropp känns mjukare om jag har linjen än om jag fäller ut knä och tå vilket jag ofta gjort förr, men nuförtiden jobbar jag ofta med min andning och avspänning när jag kör bil, så ja, det känns effektivt!

Som sagt väldigt inspirerande, och som bild ett visar satt jag på vägen hem, nöjd och glad!