Hej Igen!

Haha, ja så kan det gå efter julledigheten, men jag som tycker om att vara lite tvärtom uppskattade idag att min overall satt tight över magen och rumpan;)
Jo det är sant, för ja, vilket konkret verktyg för att uppmärksamma om jag andas i hela min bål!!

Sally Swift talar om vår andning hur den påverkar vår ridning och blir bättre när vi andas med magen, ja, det begreppet köper de flesta, det har man hört förr… men Sally beskriver också hur våra hästar trivs bäst om vi även andas luft ut i vår ländrygg… och att vår vinkel i sätet är lättare att korrigera om man kan fylla även länden med luft innifrån. Den är svårare att få kläm på! Dels är det svårt, minsta lilla stress, rädsla eller irritation gör att andingen stiger mot bröstkorgen så även om du lärt dej hur man gör flyttar den snabbt på sej, och som sagt många behöver Lära sej andas djupare än vad de i sin vardag gör. Där gäller samma sak som i allt annat man ska lära sej att utföra, det kräver Övning, det övar vi alltid på på CR-lektionerna 🙂

Iaf mitt i töltarbetet idag, kände jag hur vi spände oss, och tog ett extra djupt andetag för att få ner luften i kroppen, bums kände jag hur det fylldes/stramade åt vid bältet i min mage och Därefter upptäckte jag att jag inte alls fyllde lika mycket mot baksidan av bältet. Så konkret! Och eftersom jag övat en hel del på att andas så kunde jag med den påminnelsen snabbt fokusera om och skicka mer luft till länden så jag upplevde att skärpet stramade lika mycket runt om 🙂

Här sitter jag och är glad att overallen var trång;) Trevlig helg på er!!