Lyckad träning kräver också lite vila, så idag fick Veisla rast. Vi fick med oss godsaker i muskelbygge i fredags, och i övermorgon är det dags för lite gångartsbedömning då jag kör till böda för lektion för Jóhann Fridgeirsson, det ska bli intressant!

Det här med balans eftergift och styrka, jag delar här med mej av en länk till Marijke De Jong jag har inte läst så mycket litteratur om ridkonst alls men i alla fall tycker jag att Marijkes uttryck är bra…. alltid en fara det där, att läsa till sej god hästträning är ju i princip omöjligt, det måste upplevas, men ibland fattas bara ett bra uttryck för att poletten ska trilla ner så infinner sej känslan! Marijke har har skapat sej en egen variant som i många avseenden påminner om Bent Branderups Akademisk Ridkonst. Hon kallar sin variant Straightnes Training, och jag gillar hennes uttryck, kort enkelt och sakligt, och massor av bilder och filmer, det tycker jag är lärorikt, tycker att en del i lärandet av det här att skola hästen verkligen innebär att träna mitt öga, helst då på många olika hästar 🙂

På denna länken kan Du beställa en gratis E-bok där mycket av de grundläggande faktum är enkelt och överskådligt beskrivet, jag rekommenderar den!

http://straightnesstraining.com/e-bok-en-introduktion-till-hastens-rakriktning/

Ta hand om dej och din kära häst, glöm inte att Centrera 😉 Nästa tillfälle är på söndag em då jag kör en avsutten i Bostorp därefter finns lediga ridtider!

Bilden får bli ett sommarminne 🙂 Nu längtar vi efter att kunna rida till stranden igen 🙂