Vår nya vän Alva har haft några intensiva dagar, det är hårt att som femåring komma till en nya flock, högbrunsta och möta en ny människa som också vill bestämma mycket över en! Klart man blir trött, som tur är verkar en viss trygghet infinna sej eftersom hon ligger ner och sover på morgonkvisten under de andras vakande ögon. Är Så tacksam över mina gamla kloka hästar som på något sätt gör halva jobbet åt mej med en träningshäst som denna. De visar tydligt var skåpet ska stå och påminner igen och igen om de tycker Alva tar för stora friheter. Jag låter de ta det ansvaret tills Alva brunstat klart så har jag bättre förutsättningar att kommunicera tydligt med henne sedan. Fokuset första tiden med en bara måttligt hanterad häst är respekt och trygghet de går lite hand i hand. Med Alva har jag fått påvisa att hon inte ska försöka ställa sej på samma mark som jag står, och som ett direkt kvitto av att jag flyttar henne från mej får jag en aningen lugnare tryggare häst. Börjar bra!

Kappi har nu också fått gå ut i sommarhagen, men som vanligt är han otroligt nyfiken när jag kommer!! Inte det minsta rädd för fyrhjuling eller vattentunna och vill helst inte stå kvar när jag vill ta en vacker bild….så de flesta ser ut som bild två!