Hej!

Ja senaste veckorna har jag haft många många korta pass med vår nya vän Alva som ska ta sej längre på stigen till att bli en trevlig ridhäst!

Som jag berättat innan har fokus legat på trygghet och ledarskap. Bara att acceptera grimma är stort för en häst som inte är van att vara uppbunden varje dag, men jisses ja, vad snabbt de finner sej, nu går det hur bra som helst! Idag kom Husse Roger och Matte Gittan för att titta till henne, så trevligt 🙂 Rogers spontana kritik var att hon knuffas inte alls så mkt som hon brukar, Tack vad roligt att du lade märke till det! Vet inte var jag fått tankarna ifrån, men någon har lärt mej att otrygga hästar trängs, och det är Alva ett tydligt exempel på. Jag tolkar henne som lite barnslig, hon måste knuffas lite för att se om jag har koll liksom, jag är sträng och konsekvent, hon Får Inte flytta på mig, och hon ska backa för mig, och det gör hon, men hon glömmer bort lika fort att hon inte får gå på igen (??! oh var det Så Igen??!!) men hon växer av allt vi gör hela tiden.

Och Japp ni ser rätt, nu sitter jag På sagohästen!! Idag var första gången vi red nästan hela “Freddes Gata” , gick toppen, hon fick ha sällskap av Solö då blir Alva extra trygg. Jag aktar mej för att “skämma bort” hästarna med att alltid ha hästsällskap, men då och då är det en trygg hjälp på traven 🙂 Gitt och Roger kommer inte ta vid den här grundarbetet jag gör nu sälva så de letar med ljus och lykta efter någon trygg ryttare som kan tänka sej vara fodervärd till Alva, kontakta mej om du vet någon!